TUNTIKUVAUKSET

 
 

Tunnit, joita ei vakio viikko-ohjelmassa. Extratunteja voi olla satunnaisesti tarjolla teemapäivinä.

JOOGA

YOGA FLOW

Mielen ja kehon yhteistyötä, kehon hallintaa ja voimaa lisäävä tunti. Asanat eli joogan erilaiset asennot haetaan hengitystä seuraten ja ne yhdistetään erilaisiksi liikejatkumoiksi. Syvät ja pinnalliset lihakset kehittyvät ja asentojen ylläpitäminen vaatii lihastyötä sekä keskittymistä. Tunti sopii aloitteleville ja jo joogaa harrastaneille.


YIN JOOGA

Kehon syviin rakenteisiin; sidekudoksiin ja kalvorakenteisiin vaikuttava joogamuoto, jossa asennoissa pysytään 1-5 minuuttia. Liikkeet vaikuttavat avaavasti ja rentouttavasti sekä ne tukevat ja palauttavat muiden liikuntalajien suorituksia/sta. Soveltuu kaikille.


YIN & YANG JOOGA

Tunnilla pääpaino on rauhallisilla ja hitailla yin-liikkeillä, jotka aktivoivat ja venyttävät syviä rakenteita. Tunti sisältää myös liikkuvamman yang-osuuden, jossa tehdään mm. aurinkotervehdykset ja muita dynaamisempia liikkeitä. Sopii kaikille.

KAMPPAILULAJIT

BODYCOMBAT™

BODYCOMBAT™ on voimaa ja energiaa sisältävä tunti, jossa käytetään usean eri kamppailulajin (taekwondo, kickboxing, karate, kung fu, tai chi jne) liikkeitä hyväksi. Tunnilla lyödään ja potkitaan hyvän musiikin tahtiin. Tehokas koordinaatiota, kestävyyttä ja ketteryyttä kehittävä tunti!


POWERBOXING

PowerBoxing on vauhdikas nyrkkeilynomainen tunti sinulle, joka haluat koko kehoa kuormittavan tehokkaan treenin. Tunnilla sovelletaan nyrkkeilyä ja sille ominaisia liikkumismuotoja sekä lihaskuntoharjoitteita kiertoharjoitteluna. Tunnille et tarvitse mitään välineitä eikä tunnilla tehdä nyrkkeilyn pariharjoituksia. Vaihtelevat ja monipuoliset tuntien sisällöt soveltuvat ihan kaikille! Mukaan tarvitset vain iloisen mielen ja reippaan asenteen. Tervetuloa hikoilemaan!

KEHONHALLINTA

CORE

Keskivartalon syviä lihaksia aktivoiva, selän liikkuvuutta ja ryhtiä parantava tunti. Tunnilla harjoitetaan monipuolisesti vatsa-, selkä- ja pakaralihaksia, jotka kehittävät kehosi tasapainoa. Tunti on temmoltaan rauhallinen, mutta erittäin tehokas.


KEHONHUOLTO

Tunti aloitetaan kehoa avaavilla, lämmittävillä ja liikkuvuutta lisäävillä dynaamisilla venytyksillä. Tämän jälkeen jatketaan kehon huolto pidempikestoisilla venytyksillä ja/tai rullaa apuna käyttäen. Rullahieronnalla voidaan laukaista ja avata kireitä lihaksia, sidekudosta ja kalvoja. Irtonaisilla lihaksilla pystyt tuottamaan tehokkaammin voimaa, palaudut nopeammin rasituksista, vähennät loukkaantumisriskiä ja parannat liikkuvuuttasi. Rullahieronta sopii niin istumatyöntekijöille kuin kuntoilijoillekin.


Mobility

Mobility-tunti on kehonhuollollinen tunti, jonka tavoitteena on lisätä liikkuvuutta erilaisin dynaamisin harjoittein, venyttelyin ja ehkä myös lihaskalvoja käsitellen. Liikkeet tehdään pääosin oman kehon painolla. Liikkuvuusharjoitukset ovat suositeltavia kaikille, koska hyvä liikkuvuus on pohjana myös voimaominaisuuksien kehittymiselle. Tunti sopii kaikille, tunnilla kaikki aloittavat omalta tasoltaan.


RENTOUTTAVA KEHONHUOLTO

Tunti sisältää venyttelyä ja liikkuvuusharjoittelua rauhallisessa ja miellyttävässä tunnelmassa. Tunnilla keskitytään suurimpien lihasryhmien venyttelyyn, parannetaan lihaksien aineenvaihduntaa ja lisätään liikkuvuutta. Rauhallinen tunti, jossa keskitytään rentouttamaan ja venyttelemään kiristäviä lihaksia. Tunti ei sisällä haastavia toiminnallisia liikkuvuusharjoitteita. Harjoitus on kehoa ja mieltä huoltava.


pilates

Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka harjoitteilla vahvistetaan keskivartalon syvien lihasten voimaa ja kestävyyttä sekä lisätään liikkuvuutta. Lisäksi harjoitteet parantavat hengitystekniikkaa. Pilates on pehmeä, joskin haastava laji, joka sopii kaikille - myös miehille.

LIHASKUNTO / SYKE

BODYCOMBAT™

BODYCOMBAT™ on voimaa ja energiaa sisältävä tunti, jossa käytetään usean eri kamppailulajin (taekwondo, kickboxing, karate, kung fu, tai chi jne) liikkeitä hyväksi. Tunnilla lyödään ja potkitaan hyvän musiikin tahtiin. Tehokas koordinaatiota, kestävyyttä ja ketteryyttä kehittävä tunti!


crosstraining

Back to basics. Crosstraining on loistava koko kehon toiminnallinen treeni, jossa yhdistyvät tehokkaasti lihaskunto, kestävyys ja notkeus. Se kehittää kunnon kaikkia osa-alueita: hapenottokykyä, lihaskestävyyttä, maksimivoimaa, liikkuvuutta, nopeutta, nopeuskestävyyttä, koordinaatiota, ketteryyttä ja tasapainoa. Tunti tehdään oman kuntotason mukaan ja sopii siksi kaikille. Tunti ei sisällä askelkuvioita eikä ole perinteistä ryhmäliikuntaa musiikin tahtiin, vaan musiikki soi vain taustalla. Välineinä voidaan käyttää mm. kahvakuulia, TRX-laitetta, käsipainoja, levypainoja jne.


KAHVAKUULA

Kahvakuula-tunnilla käydään läpi lajin perusliikkeitä. Tekniikoita harjoitellaan tarkasti ja ohjaaja korjaa suorituksia. Saat tunnilta hyviä vinkkejä kotiharjoitteluun. Kuulien koot 5 kg, 7,5 kg, 8 kg, 10 kg ja 12 kg. Voit ottaa myös oman kuulan mukaan!


M.A.X®

M.A.X.® on 30 minuutin ryhmäliikuntatunti, joka kehittää kestävyyttä, voimaa ja koordinaatiota. Tunti on täydellinen niin miehille kuin naisille, jotka haluavat lyhyen ja tehokkaan treenin. Tunti koostuu lämmittelystä sekä kolmesta erilaisesta harjoitusosiosta, joista jokainen sisältää keski- ja ylävartaloon keskittyvän core-osuuden, jalkojen voimasarjan sekä sykettä kohottavan cardio-osuuden. Liikkeet ovat suunniteltu parantamaan koordinaatiokykyäsi. Liikevaihtoehtoja löytyy lähes jokaiselle. M.A.X.® sopii erinomaisena oheisharjoitteena esimerkiksi tenniksen, koripallon ja jääkiekon pelaajille sekä juoksijoille. Tarvitset mukaan vain juomapullon ja hikipyyhkeen. Train hard but SMART!


MUOKKAUS

Kehon suuria lihasryhmiä muokkaava lihaskuntotunti. Helppo aerobinen lämmittely 5-10 min. Lihaskunto-osuudessa käytetään teeman mukaan painoja, kuminauhoja, keppejä ym. Lyhyet venyttelyt lopussa.


Powerboxing

PowerBoxing on vauhdikas nyrkkeilynomainen tunti sinulle, joka haluat koko kehoa kuormittavan tehokkaan treenin. Tunnilla sovelletaan nyrkkeilyä ja sille ominaisia liikkumismuotoja sekä lihaskuntoharjoitteita kiertoharjoitteluna. Tunnille et tarvitse mitään välineitä eikä tunnilla tehdä nyrkkeilyn pariharjoituksia. Vaihtelevat ja monipuoliset tuntien sisällöt soveltuvat ihan kaikille! Mukaan tarvitset vain iloisen mielen ja reippaan asenteen. Tervetuloa hikoilemaan!


PUMP

Monipuolinen ja tehokas koko kehon lihaskuntoharjoittelu levytangoilla ja levypainoilla. Ei sisällä vaikeita koreografioita. Sopii kaikille, sillä voit haastaa itsesi valitsemalla juuri sinulle sopivat painomäärät. Hyvä lisäharjoittelumuoto myös muiden urheilulajien oheen. Kaikki liikkeet tunnilla tehdään eri kappaleisiin.

Pump 45min ei sisällä alkulämmittelyä, joten lämmittelethän itse etukäteen tai voit halutessasi osallistua ennen pumppia M.A.X. -training 30min tunnille tai SpinPump 75min -tunnille, jossa poljetaan 30min ennen pump-osuutta. 10-kortilla pääset M.A.X. -training ja pump -tunnille sekä SpinPump 75min -tunnille yhdellä käyntikerralla. Ethän kuittaa itseäsi näissä tapauksissa sormenjälkikoneelta tunneille vaan ilmoittaudu nimelläsi kassaan. Näin sinulta veloitetaan 10-kortista vain yksi käyntikerta.


REISI-VATSA-PAKARA

Reisi-vatsa-pakara -tunti keskittyy lyhyen lämmittelyn jälkeen lihaskuntoharjoituksiin, joilla vahvistetaan ja kiinteytetään kehoa. Tehokas muokkaustunti, jossa todellakin alakroppa saa kyytiä! Sopii myös vasta-alkajille.


TOTALBODY

Todellinen tehotunti. Tunnin aikana treenataan koko kroppa erilaisia välineitä käyttäen. Tunti koostuu pattereista, joihin kuuluu lihaskuntoliikkeiden lisäksi sykkeenkohotus. Täällä hiki roiskuu! Sopii parhaiten jo liikuntaa harrastaneille.


TOTALBODY CIRCUIT

Kiertoharjoittelutunti, jossa kuormitetaan kehon kaikkia suuria lihasryhmiä ja nostetaan sykettä vuoron perään aina 45 sek kerrallaan. Syke-osioissa käytämme step-lautoja. Tunti sopii kaikille, koska jokainen voi soveltaa itse oman intensiteettinsä tunnilla.


TABATA

TABATA on tehokas puolen tunnin treeni, jossa tehdään neljän minuutin työjaksoja. Liikkeitä tehdään täydellä teholla 8 x 20 sekuntia, välissä 10 sek tauko. 30 minuutin harjoituksessa ehtii tehdä 5 työjaksoa niin, että jokaisen jakson välissä on 1 min palautumisaika. Välineinä voidaan käyttää omaa kehonpainoa, steppilautaa tai pumppitankoa ja irtokiekkoja. TABATA on loistava treeni jos haluat haastaa itsesi lyhyessä ajassa ja puskea itsesi mukavuusalueen ulkopuolelle. Kaikki liikkeet tehdään omaan tahtiin, joten treeni tehon voit määrittää hyvin itse.

SISÄPYÖRÄILY

spin perus

Spin Perus sisäpyöräilytunti on harjoittelua matalilla sykealueilla. Tunnilla liikutaan pääosin peruskestävyysalueella käyden välillä vauhtikestävyyden puolella. Tunti kehittää hyvin rasva-aineenvaihduntaa ja toimii hyvin palauttavina harjoituksina kokeneemmille polkijoille.


spin vauhti

Spin Vauhti -tunti on sykealueharjoittelua vauhtikestävyyden alueella. Tunti on luonteeltaan keskiraskas ja kehittää hyvin hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa. Koska harjoitus on pääosin aerobinen, energiankulutus on erittäin suurta ja tunti toimii hyvin myös painonhallintaa ja rasvanpolttoa ajatellen.


spinbody

SpinBody on yhdistelmätunti, joka aloitetaan sisäpyöräilyllä (n. 25 min) spin perus/vauhti -tasolla ja tämän jälkeen lihaskuntoharjoittelua, erityisesti vatsaa, selkää ja ylävartaloa painottaen (lihaskunto-osuus B-liikuntasalissa). Tunnissa yhdistyy kaksi helppoa mutta tehokasta lajia, jotka sopivat kaikille ja antaa mahdollisuuden treenata oman kunnon ja taitotason mukaan. Lopussa lyhyt venyttelyosuus.


Spin-pump

Spin-Pump -yhdistelmätunti kestää 75 min, josta pyöräilyä noin 30-40 min ja loppuaika Pump-tuntina. Tunnissa yhdistyy kaksi helppoa mutta tehokasta lajia, joissa ei ole koreografioita ja sopii siksi kaikille liikkujille. Tuntirakenne antaa mahdollisuuden haastaa kuitenkin itsensä kovaankin treeniin lisäämällä vastusta spinningpyörään ja painoja pump-osuudella.


Spin hiit

Tehokas 30 min sisäpyöräily, jossa treenataan voimaa, nopeutta ja kestävyyttä lyhyiden intervallijaksojen avulla. Työosuudet tehdään niin kovaa kuin pystyy, sitä seuraa lepo joka valmistaa seuraavaan työhön. Sopii kaikille koska itse päätät vastuksen ja polkemisnopeuden.

TANSSI

let’s dance

Pidätkö monenlaisista tansseista ja iloisesta hikiliikunnasta? Tällä tunnilla niin keho kuin mieli saavat irtioton arjesta hyvän musiikin myötä, tunnilla saat hien pintaan ja hymyn huulille.  Musiikit lattareista ikivihreisiin ja kotimaisesta popista elokuvaklassikoihin. Tunnin lopuksi lyhyet venyttelyt. Tunti sopii kaikille.


zumba

Helppoja ja tehokkaita tanssiaskelia ja sarjoja, mahtavaa meininkiä ja hikipisaroita! Tämä tunti ei jätä kylmäksi ketään. TULE ja IHASTU!