Body & Mind -päivä sunnuntaina 27.10.

Torikatu-384-2-B&M.jpg

Sunnuntaina 27.10 vietetään perinteistä rentouttavaa Body & Mind -päivää!

Päivä tarjoaa runsaasti kehoa ja mieltä huoltavia tunteja, antaa valoa ja energiaa syksyyn!

Ohjelmassa on uusia extratunteja, joita ei ole viikko-ohjelmassa. Pääset tutustumaan mm. kiinalaisen Tracyn ohjaamaan Taiji-tuntiin, Susannan Fascial-venyttelyyn sekä fysioterapeutti Päivin tehokkaaseen ja informatiiviseen niska-selkä -tuntiin. Merjan Kiireenkesytys-tunnilla tutustut eri kiirehtijätyyppeihin, joista ehkä tunnistat itsesi. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

PÄIVÄN OHJELMA

klo 10.00-10.30 Taiji - Tracy
klo 10.30-11.15 Fascial-venyttely - Susanna
klo 11.15-12.00 Yoga Flow - Susanna
klo 12.00-12.45 Niska-selkiä - Päivi
klo 12.45-13.00 Lyhyt rullaus - Päivi
klo 13.00-13.30 Kiireenkesytys - Merja
klo 13.30-14.00 Pilates - lantio/alaselkä - Merja
klo 14.00-14.45 Yin jooga - Merja

Osallistumismaksu 10€ / koko päivä. (maksuna ei käy kk-, kausi- eikä 10-kortti)

Voit osallistua kaikille haluamillesi tunneille, varaathan paikan erikseen tunneille, joille osallistut. Peruutathan paikkasi heti, jos tiedät, että et osallistu tunnille. Näin vapautetaan paikka sitä haluavalle.

Tule löytämään sisäinen rauhasi ja hakemaan voimaa arkeen! Body & Mind -tunneilla opit tunnistamaan kehosi ja mielesi tuntemuksia sekä hyväksymään ne. Saat eväitä kehontuntemuksen kehittämiseen, parannat keskittymiskykyäsi ja vahvistat hyvinvointiasi. Tapaamisiin Body & Mind -päivässä!

***

TUNTIKUVAUKSET
TAIJI - Perinteinen kiinalainen taito taiji (tai chi, taijiquan, tai chi chuan) opettaa harrastajansa käyttämään energiaa (qi, chi), joka ei synny niinkään lihasvoimasta vaan aktiivisesta rentoudesta. Taijin tunnusmerkkinä on hidas, pyöreä ja virtaava liikesarja, jota kutsutaan muodoksi. Tavoitteena on avata ja aktivoida kehon keskiosan voimaa. Harjoitusten tavoitteena on auttaa suoriutumaan helposti ja tasaisesti erilaisista päivän tehtävistä.

FASCIAL-VENYTTELY - Tunti perustuu lihaskalvoketjujen kokonaisvaltaiseen toiminnalliseen liikkuvuus- ja liikehallintaharjoitteluun. Sen tavoitteena on voimantuoton, tasapainon, koordinaation sekä liikkuvuuden parantaminen. Fascia-treeni on dynaamista liikkuvuusharjoittelua ilman apuvälineitä.

YOGA FLOW - Mielen ja kehon yhteistyötä, kehon hallintaa ja voimaa lisäävä tunti. Asanat eli joogan erilaiset asennot haetaan hengitystä seuraten ja ne yhdistetään erilaisiksi liikejatkumoiksi. Syvät ja pinnalliset lihakset kehittyvät ja asentojen ylläpitäminen vaatii lihastyötä sekä keskittymistä.

NISKA-SELKÄ - Loistava keino ennaltaehkäistä ylävartalon jumia sekä kuntouttaa selkää ja hartian seutua. Tunnilla annettavista suoritusohjeista on hyötyä kaikessa liikunnassa. Tunti sopii aloittelijoille. Se on tarpeellinen lisä myös niille, jotka muuten tykkäävät jumpata syke korkealla ja isoilla painoilla.

KIIREENKESYTYS - puolen tunnin aikana tutustutaan erilaisiin Kiirehtijöihin. Tule mukaan tunnistamaan omia käyttäytymis- ja työskentelytapojasi ja saamaan muutamia askelia ja oivalluksia muutoksen käynnistämiseen.  

PILATES - Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka harjoitteilla vahvistetaan keskivartalon syvien lihasten voimaa ja kestävyyttä sekä lisätään liikkuvuutta. Lisäksi harjoitteet parantavat hengitystekniikkaa. body&Mind -päivänä keskitytään lantioon ja alaselkään.

YIN JOOGA - Kehon syviin rakenteisiin; sidekudoksiin ja kalvorakenteisiin vaikuttava joogamuoto, jossa asennoissa pysytään 1-5 minuuttia. Liikkeet vaikuttavat avaavasti ja rentouttavasti sekä ne tukevat ja palauttavat muiden liikuntalajien suorituksista.


Merja Varjus