EXTRATUNNIT

AFRODANCE

Täydellinen yhdistelmä treeniä ja tanssia! Suuret, vapaat ja luonnolliset liikkeet rumpumusiikin tahtiin tarjoavat mahtavan fyysisen treenin samalla kun saat sisäistä energiaa, rentoudut ja unohdat arjen. Sekoitus erilaisista afrikkalaisista tanssityyleistä helpolla koreografialla. Tunnilla tanssitaan paljain jaloin. Uskalla vapauttaa kehosi! Tunti sopii kaikentasoisille. 


ASAHI

Yksinkertaista monitasoista ja tehokasta terveysliikuntaa, jossa pyritään kehon ja mielen hyvinvointiin. Asahissa yhdistyvät itämaisen ja länsimaisen terveysliikunnan parhaat periaatteet. Se on suomalaisten alansa huippuammattilaisten kehittämä laji. Yksinkertaiset, mutta tehokkaat ja hitaasti tehtävät liikkeet kattavat kehonalueet niskasta nilkkoihin. Asahi sopii kaikentasoisille liikkujille - ikään katsomatta. Se ennaltaehkäisee ja hoitaa sekä sitä voi harrastaa läpi elämän. Tunti tehdään seisten ilman musiikkia. Tarkoituksena on hiljentyminen ja rentoutuminen, kevyen liikunnan avulla. Tunnilla ollaan ilman sisäkenkiä.


BARREMOVE

BarreMove yhdistää liikkeitä baletista, joogasta ja toiminnallisesta harjoittelusta. Tunnilla treenataan tasapainoa, keskivartalon hallintaa, alaraajojen voimaa ja liikkuvuutta hyvän musiikin tahdissa. Tunti on tarkoitettu kaikentasoisille liikkujille eikä osallistuminen vaadi tanssitaustaa.


BODY-HARMONY

Bodyharmony on rauhallinen, kehoa kokonaisvaltaisesti huoltava ja vahvistava tunti, joka kehittää kehonhallintaa, tasapainoa ja auttaa vähentämään lihaskireyksiä. Alussa tehdään rauhallinen ja liikeratoja tehokkaasti avaava lämmittely, jonka jälkeen vuorossa on lihaskunto ja tasapainoharjoitteet. Lihaskuntoliikkeissä keskitytään erityisesti keskivartalon tärkeisiin tukilihaksiin. Tunnin lopuksi on noin 20 minuutin syvävenyttely ja tunti päätetään aina loppurentoutukseen.


BODY CHALLENGE

Body challenge tunnilla on muokkaus-tunnin aerobinen osuus ja lihaskuntoliikkeet rytmittyvät intervallitreenin lyhyisiin, mutta sitäkin tehokkaampiin osuuksiin. Erilaisten liikevaihtoehtojen johdosta tunti sopii sekä sykkeennostajille että rauhallisempaa lihaskuntotreeniä hakeville. Ei sisällä koreografiaa.


BODYJOOGA

Bodyjoogassa yhdistyvät usean eri joogalajin liikkeet helposti omaksuttavassa muodossa, johon vasta-alkajakin pääsee helposti mukaan. Dynaaminen länsimaiseen astangajoogaan perustuva tunti, jossa liikkeet sulautetaan yhteen hengityksen avulla. Tunti huoltaa kehoa ja mieltä. BodyJooga sopii jokaiselle, joka haluaa kehittää keskittymiskykyään, lihasvoimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa.


BODY & MIND

Body& Mind on kehoa ja mieltä huoltava tunti, joka koostuu rauhoittavista liikkeistä ja pitkästä syvävenyttelyosuudesta, lopussa rentoutuminen. Liikkeet auttavat lisäämään liikkuvuutta ja parantamaan kehonhallintaa.. Tunnilla saat mahdollisuuden rentoutua ja keskittyä kehon ongelmakohtiin. Tunti parantaa arjen toimintakykyä ja tuo hyvää oloa. Tunti sopii kaikille oman kehonsa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille.


BOOTCAMP

Bootcampissa treenataan kovaa, mutta hymyssä suin. Liikkeistä toiseen vaihdetaan nopeasti, joten syke pysyy ylhäällä koko treenin ajan. Tunti sisältää helppoja, mutta tehokkaita perusliikkeitä kuten vatsarutistuksia, punnerruksia ja haarahyppyjä, mutta ei vaikeaa koreografiaa. Soveltuu kaikille, sillä jokainen voi tehdä harjoitukset omalla tasollaan.


DANCEMIX

Dancemix on koreografisesti yksinkertainen, tehokas ja erittäin hyväntuulinen tanssitunti. Tunnilla yhdistellään eri tanssityylejä ja ennen kaikkea pidetään hauskaa! Tunnin kesto 45 min.


FITBALL

Monipuolisesti lihaskuntoa kehittävä tunti, jossa hyödynnetään suurta pehmeää palloa lähes kaikissa liikkeissä. Alkulämmittely voidaan tehdä joko pallolla tai kepillä. Tehokkaat lihaskunto- ja tasapainoharjoitukset vahvistavat syviä vatsa - ja selkälihaksia sekä parantavat koordinaatiota, kehon hallintaa ja tasapainoa. Tunnin lopussa palauttavat venyttelyt. Laji kehittää erityisesti keskivartalon korsetin lihaksia. Tunti sopii kaikille.


FITBODY

FitBody yhdistää tehokkaat lihaskuntoliikkeet, lyhyet sykkeennostot ja keskivartalotreenin samaan pakettiin, jossa liikkeet ovat aina yksinkertaisia, eikä tunnilla tehdä koreografiaa. Tunti sopii sekä rauhallisempaan kunnonkohotukseen, että intervallityylistä sykeharjoittelua hakeville, sillä liikkeistä annetaan vaihtoehdot helposta haastavampaan. Voit aina valita askelluksen ja hyppyjen välillä. Tunti sopii kaikille!


FIT DANCE

Tanssillinen tunti, jossa niin keho kuin mieli saa irtioton arjesta menevän musiikin ja tanssisarjojen myötä. Tunnilla yhdistetän muun muassa eri katutanssilajeja esim. hip hop musiikin tahtiin. Tunti sisältää myös lyhyitä lihaskunto-osioita. Tunti sopii kaikille.


FIT ENERGY

Kestävyyttä kehittävä tunti, jossa riittää vauhtia alusta loppuun asti. Mukaansa tempaavan musiikin, eri teemojen (aerobic ja boxing) siivittämänä liikutaan pilke silmäkulmassa kunnon hikeen. Sopii sinulle, joka pidät vauhdikkaammastakin menosta ja haluat vaihtelua lihaskuntopainotteiselle harjoittelulle.


FUNCTIONAL TRAINING

Tule ja haasta itsesi! Tunti sisältää toiminnallista lihaskuntoharjoitteilua käyttäen tehokkaita yhdistelmäliikkeitä. Syke pysyy hyvin yllä koko tunnin ajan ja lämmin tulee varmasti.


HIGH ENERGY

High Energy on intensiivinen aerobinen harjoitus, jonka aikana sykettä kohotetaan voimakkaasti. Tunti kehittää kestävyyttä, nopeutta, voimaa, ketteryyttä ja ponnistusvoimaa. Tunnilla ollaan jatkuvasti liikkeessä, kaikki liikkeet suoritetaan kehon omalla painolla.


HIIT 30

Lyhyt ja todella tehokas intervallitreeni, joka kehittää kestävyyttä, lihaskuntoa ja ketteryyttä. Liikkeet tehdään omassa tahdissa oman kuntotason mukaan. Tunnilla ei käytetä välineitä, sisältää hyppyjä, ei askelsarjoja. Ei suositella liikuntaa aloitteleville.


KEHONPAINO-HARJOITTELU

Kehonpainoharjoittelun tunnilla treenataan tunnin nimen mukaisesti tehokkaasti vain oman kehon painolla. Tunnilla käydään läpi voima-, taito- ja liikkuvuusliikkeiden eri vaiheet ja tasot.


KIERTOHARJOITTELU

Aamun kiertoharjoittelutunti alkaa lempeällä kehoa herättävällä lämmittelyosuudella, joka koostuu venyttelystä ja avaavista
liikkuvuusharjotteista. Lämmittelyn jälkeen tunti jatkuu lihaskunto- ja sykettä nostavalla kiertoharjoittelulla, jonka voit tehdä itsellesi sopivalla intensiteetillä. Treenin jälkeen jatkat virkeänä työpaikalle tai nautit energisenä vapaapäivästäsi! Tunnin kesto on 50 min.


kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on vauhdikas ja tehokas ryhmäliikuntatunti. Tunnin runko rakentuu nyrkkeilyn peruslyöntitekniikoiden, liikkumisen sekä lihaskuntoharjoitteiden ympärille. Liikkeitä ei tehdä musiikin tahdissa. Omia hanskoja et välttämättä tarvitse ja käsisiteitä voit halutessasi käyttää. Sopii hyvin reippaammasta harjoittelusta pitäville! Tunti soveltuu kuntonyrkkeilyn alkeet hallitseville.


lempeä jooga

Sisältää perinteisiä joogan perusasentoja eli asanoita, jotka tehdään hitaaseen tahtiin omaa kehoa kuunnellen. Tunnilla tehdään myös seisten tehtäviä asanoita, mutta se koostuu pääsääntöisesti istuen ja selin/vatsamakuulla tehtävistä asanoista. Sopii kaikille perusliikuntaan kykeneville. Tunnilla voidaan käyttää apuvälineinä joogatiiliä.


MINDFUL BODY

Mindful Body yhdistää kehon ja mielen huoltamista kokonaisuutena sekä perustuu ajatukseen siitä, että kaikki mitä tapahtuu mielessä, tapahtuu myös fyysisenä reaktiona ja ja kokemuksena kehossa. Konsepti on luotu kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamiseen sekä sen tueksi jokapäiväisessä elämässä. Jokaisella tunnilla paneudutaan erikseen tietyn kehon alueen hoitoon eli kyseessä on pikemminkin ”hoitomuoto”. Mindful Body yhdistelee parhaita puolia erilaisista kehoa ja mieltä huoltavista tekniikoista, kuten pilateksesta, joogasta, fascia-harjoitteista, syvävenytyksestä ja rentoutusharjoituksista. Tunti opettaa tulkitsemaan oman kehon viestejä, tunnistamaan kireyksiä, kiputiloja ja heikkouksia sekä sitä kuinka näitä voi kehittää ja omaa olotilaa parantaa.


MINDFUL BODY CORSET

Mindful Body Corset -tunti kehittää liikkuvuutta, keskivartalon voimaa, tasapainoa sekä koordinaatiota. Jokaisella Corset -tunnilla on fysiologinen teema ja tätä teemaa lähestytään eri tavoin, jolloin kyseisen alueen lihasvoima, liikkuvuus ja liikehallinta kasvavat. Corset -tunti rakentuu kolmesta eri osiosta: Alkulämmittely-, Vahvista & Avaa- sekä Venyttely-osiosta. Tunnilla käytetään musiikkia, mutta kuten kaikilla Mindful Body -tuoteperheen tunneilla, liikkuminen tapahtuu omaan tahtiin, omaa kehoa kuunnellen ja valiten liikkeiden haastavuuden oman kyvyn ja tuntemuksen mukaan. Tunti kehittää myös kestävyyskuntoa sekä hapenottokykyä, sillä liikkeisiin siirrytään selkärankaa palauttavin liikkein flow:na yhdestä liikkeestä toiseen, jolloin tunnin aikana pysytään jatkuvasti liikkeessä. Corset -tunti on Mindful Body -tyylinen tunti lihaskuntoversiona ja valmistaa sekä kehoa että mieltä erinomaisesti yhdistelmänä Mindful Body -tunnin kanssa, jolloin sekä psyykkinen että fyysinen vastine harjoituksista on mahdollista viedä uuteen ulottuvuuteen!


niska-selkä

Loistava keino ennaltaehkäistä ylävartalon jumia sekä kuntouttaa selkää ja hartian seutua. Tunnilla annettavista suoritusohjeista on hyötyä kaikessa liikunnassa. Tunti sopii aloittelijoille. Se on tarpeellinen lisä myös niille, jotka muuten tykkäävät jumpata syke korkealla ja isoilla painoilla. Kannattaa kokeilla!


POWER BODY

Kiinteyttävä ja vahvistava lihaskestävyys- ja voimaharjoittelutunti. Alkulämmittely (n. 5 min) sisältää lihaskuntoliikkeitä tai helppoa askellusta. Lihaskunto-osiossa vastuksena käytetään mm. levytankoja, käsipainoja ja omaa kehonpainoa. Tunti sisältää myös sykkeennosto-osuuksia, jotka parantavat hapenkulun ja verenkiertoelimistön toimintaa. Tunnin lopuksi lyhyt venyttelyosuus.


POWERCORE

Tunnin tavoitteena on vahvistaa lihaksia, parantaa keskivartalon toimintakykylä ja keskivartalon lihaksiston hermotusta, joten liikkeitä tehdään erilaisilla temmoilla. Tunnilla keskitytään keskivartalon lihaksiin: selkä, olkapäät,
pakaralihakset, vinot, syvät ja pinnalliset vatsalihakset sekä lantionpohjan lihakset. Tunnilla käytetään vaihtelevasti välineitä, kuitenkin suurin osa tunnista tehdään kehon omalla painolla. Core-tuntiin verrattuna PowerCore on vauhdikkaampi tunti, jossa pääset haastamaan itseäsi uudella tavalla ja hyvällä teholla.


PRE / POSTNATAL PILATES

Valmistaa kehoasi synnytykseen ja/tai auttaa sitä palautumaan synnytyksestä. Kehoa sopeutetaan raskauden muokkaamaan kehon uusiin asentoihin, mittasuhteisiin ja muuttuvaan tilaan kehoystävällisin Pilates-harjoituksin mm. aktivoimalla lantionpohjan lihaksia, lisäämällä kudosten joustavuutta sekä rentoutus- ja hengitysharjoituksin. Harjoitukset sopivat raskauden alkuvaiheista sen loppuun saakka sekä synnytyksen jälkeen noin 2-6 kuukautta. Harjoitukset toteutetaan pienryhmässä yksilölliset tarpeet huomioiden.


PYSTYPILATES

Kehon tukea ja liikkuvuutta kehittäviä liikkeitä tehdään pystyasennossa, seisten. Samalla kehitetään tasapainoa, liikkeen- ja kehonhallintaa.


SEASONAL PILATES

Seasonal Pilates yhdistää länsimaisen pilateksen periaatteet itämaisen filosofian kanssa. Tunneilla tehtävät liikkeet seuraavat vuodenaikojen vaihtelua. Keväällä herätellään kehoa kierroilla ja sivutaivutuksilla ja kesällä keskitytään koordinaatioon, voimaan ja kestävyyteen. Myöhäiskesällä painotus on erityisesti keskustassa ja haastetaan tasapainoa kun taas syksyllä hengityksellä on keskeinen rooli. Talvella keskitytään liikkeen virtaavuuteen. Viisi kertaa vuodessa vaihtuvat ohjelmat tuovat vaihtelua ja pitävät kehosi energisenä ja tasapainossa ympäri vuoden.


STEP-MUOKKAUS

Reipas ja sykettä nostava step-askellus noin 20 min, jonka jälkeen pitkä lihaskunto-osuus kuten muokkauksessa, eri välineitä monipuolisesti käyttäen. Sopii stepin perusaskeleet jo omaavalle.


SYVÄVENYTTELY

Treenattu ja työtä tekevä lihaksisto kaipaa vastapainokseen huoltoa. Syvävenytys alkaa siitä, mihin tavallinen venytys päättyy. Syvävenytykset pidentävät lihasta ja ulottuvat lihaksen syvimpiin kerroksiin asti rentouttaen samalla koko lihaksen / lihasryhmän. Aikaa käytetään runsaasti jokaista lihasryhmää kohden, sillä hitaammin edetessä lihas ehtii rentoutua, eikä vastusta venymistä. Syvävenyttely toimii parhaiten, kun venytetään rentoa ja lepotilassa olevaa lihasta ja siksi sopii hyvin omana harjoituskertanaan.


TOTAL ABS

Total Abs on todellinen tehotreeni, jonka aikana treenataan vatsalihaksia aikaa vastaan, eikä totuttuun tapaan musiikin tempoon. Keskivartaloa haastetaan perinteisten vatsarutistusten sijaan monipuolisilla toiminnallisilla liikkeillä, joiden ansiosta myös syke nousee tällä tunnilla. Rauhallisempaan Core-tuntiin verrattuna huomattavasti vauhdikkaampi tunti, jossa pääset haastamaan itseäsi aivan uudela tavalla ja kovalla teholla. Tervetuloa sekä miehet että naiset!


TOTAL CROSS

HIIT -harjoittelua (high intensity interval training) mukaileva tehokas tunti, jonka aikana et ehdi laskea sekunteja! Tunti koostuu lyhyistä (noin 20-40 sek) intervalleista, joiden aikana haet helpoilla aerobisten- ja lihaskuntoliikkeiden yhdistelmillä maksimaalista suoritusta yhdistettynä lyhyisiin lepo-osuuksiin (noin 10-20 sek). Tunti sisältää matalalla sykkeellä tehdyn lämmittelyn ja palauttelun.


ULKOTREENIT

Ulkotreeni koostuu alkulämmittelystä, joka sisältää kävelyä tai hölkkää, sekä dynaamisesta venyttely-osuudesta. Alkulämmittelyn jälkeen siirrytään työ-osuuteen, joka vaihtelee tunnin teeman mukaan: peruskestävyys, intervalli-, loikka- tai mäkijuoksutreeni. Tunnilla tehdään myös lihaskuntoharjoittelua omalla kehonpainolla. Tehokkaat ja vaihtelevat treenit toteutetaan Torikadun Liikuntakeskuksen lähimaastossa ja lenkkipoluilla. Ulkona liikkuminen tutussa porukassa virkistää säällä kuin säällä!


venyttely

Venyttelytunnilla pyritään palauttamaan lihasten voima, tasapaino ja notkeus sekä painotetaan myös tietoisuutta omasta kehosta. Venyttelemällä rentoutetaan kehon isoja lihasryhmiä. Lisää liikkuvuutta, huoltaa kehoa ja palauttaa lihaksistoa. Tunti sopii kaikille.


VENYTTELY + RULLAUS

Rullahieronnalla voidaan laukaista ja avata kireitä lihaksia, sidekudosta ja kalvoja. Irtonaisilla lihaksilla pystyt tuottamaan tehokkaammin voimaa, palaudut nopeammin rasituksesta, vähennät loukkaantumisriskiä ja parannat liikkuvuuttasi. Rullahieronta sopii niin istumatyöntekijöille kuin kuntoilijoillekin. Tunneilla voit käyttää Torikadun hierontarulla tai ottaa mukaan oman rullasi.


VINYASA-JOOGA

Dynaaminen, virtaava joogatunti, jossa asanat (asennot) nivoutuvat sulavasti toisiinsa hengityksen avulla. Tunti sopii kaikille, mutta se sisältää runsaasti asentoja, joissa paino on käsillä (mm. lankut, alas- ja ylöspäin katsovat koirat).